De fundamenten van value investing

Leer waardebeleggen met deze baanbrekende en verhelderende publicaties

In dit klaslokaal doceert men value investing.

Do a lot of reading.

Warren Buffett

Je dacht altijd dat beleggen gelijk staat aan speculeren? Dat je de emotie van de massa moet kunnen voorspellen om succesvol te zijn? Gelukkig is dat niet het geval. Waardebeleggen biedt een eenvoudige uitweg.

Voor menigeen betekent de eerste kennismaking met deze aanpak dan ook een ware aha-ervaring. Hieronder tref je daarom veel nuttige links over value investing. Zo krijg je zonder veel moeite al snel een duidelijk beeld van deze beleggingsaanpak. Het eindeloos najagen van beleggingstips zal snel tot het verleden behoren. Straks ben jij degene die met ideeën komt. Veel leesplezier! 

Artikelen ter introductie van het waardebeleggen

Warren Buffett: De Superbeleggers uit Graham-and-Doddsville – Op de Universiteit van Columbia gaf Buffett in 1984 een klassiek geworden toespraak. Deze verscheen later als artikel in Hermes Magazine. De gelegenheid was het 50-jarig jubileum van het boek Security Analysis door Ben Graham en Dave Dodd. Buffett legt in zeer eenvoudige bewoordingen uit hoe hij en andere waardebeleggers hun uitzonderlijke succes hebben behaald.

The Jones Nobody Keeps Up With – Fortune Magazine, april 1966

Benjamin Graham: The Father of Financial Analysis – CFA Publication

The Evolution of Value Investing: From Graham to Buffett – Duke University

Yes, You Can Beat the Market with Value Stocks – Fortune Magazine, 3 april 1995

Artikelen voor de gevorderde valuebelegger

Dame die hard werkt om haar beleggingsskills te verbeteren.

Verdere verdieping

The Rediscovered Benjamin Graham – Tien hoorcolleges van deze Wall Street-legende en vader van het waardebeleggen.

Graham-Newman Partnership Letters – Hier vindt u de jaarlijkse brieven van value investor Ben Graham aan zijn beleggers. Beschikbaar van 1946 tot en met 1958.

Benjamin Graham Hearing to U.S. Senate Committee – Getuigenis van Graham tegenover het Committee ‘Banken en Valuta’s’ over factoren die van invloed zijn op het kopen en verkopen van effecten.

Heilbrunn Center for Graham & Dodd Investing – Onderhouden door de Columbia Business School.

Charlie Munger: Lettters to Shareholders – Deze brieven aan aandeelhouders verschenen in het jaarverslag van Wesco.

Warren Buffett: Partnership letters 1957-1970

A Lesson on Elementary Worldly Wisdom – Speech Charlie Munger, USC Business School.

What We Can Learn from Philip Fisher – Interview met Philip Fisher voor het blad Forbes, met een introductie door en aanbeveling van Warren Buffett. Fisher waarschuwt onder meer voor een op handen zijnde crash. Let daarbij vervolgens op de markante verschijningsdatum: Black Monday. Forbes, 19 oktober 1987

Wat heeft er altijd gewerkt bij beleggen? – Beleggingsmaatschappij Tweedy Browne toont aan de hand van meer dan 50 wetenschappelijke onderzoeken aan dat value beleggen effectief is.

Video’s van gerenommeerde (waarde)beleggers – The Ben Graham Centre for Value Investing houdt een goed gedocumenteerde website bij. Hier vindt u onder meer webcasts met Walter Schloss (ook geportretteerd in The Superinvestors of Graham-and-Doddsville), Seth Klarman en Irving Kahn.

Uit de Walter Schloss Investing Archives: Value Investing Retrospective

Scroll naar top